تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۶
تعدادی از نمایندگان مردم سیستان وبلوچستان در مجلس شورای اسلامی گفتند: شرایط منطقه ای و جهانی از یک سو و تحلیل آنها از سوی دیگر باعث شد تا نمایندگان درخواست کننده سوال از رئیس جمهور، امضاء خود را پس بگیرند.
مجلس،شورا،حزب،امضا،سوال از رئیس جمهور، صحن مجلس، موسسات مالی و اعتباری
عکس اینترنت
مجلس،شورا،حزب،امضا،سوال از رئیس جمهور، صحن مجلس، موسسات مالی و اعتباری عکس اینترنت
به گزارش عصرهامون، طبق اصل 88 قانون اساسی در هر مورد که حداقل یک چهارم کل نمایندگان اراده کنند می توانند از رئیس جمهور سوال بپرسند و در صورتی که این حد نصاب امضا و سوال شد، رئیس جمهور باید در کمتر از یک ماه برای پاسخ به نماینده‌ها به مجلس برود. مگر اینکه عذر موجه‌ای داشته باشد که آن هم مجلس تشخیص می دهد.
در همین راستا خرداد ماه جاری بود که طرح سوال از رئیس جمهور در خصوص موسسات مالی اعتباری، افزایش قیمت ارز، بیکاری، مشکلات معیشتی مردم قرار بود در جلسه به تاریخ سه شنبه 8 خرداد مجلس اعلام وصول شود اما با پس گرفتن امضاها و از حد نصاب افتادن، منتفی شد.
گفته می شود این برای چهارمین بار است که طرح سوال از رئیس جمهور در مجلس با پس گرفتن امضاها در مجلس منتفی می شود.
به گونه ای که علی گلمرادی نماینده بندر ماهشهر در خصوص پشت پرده پس گرفتن امضاهای سوال از رئیس جمهور به افکار نیوز گفته است دغدغه هایی که یک شبه رفع می شود، معلوم است که از اول دغدغه نبود، نمایندگان باید با پرهیز از سلایق و گرایش های سیاسی، آنچه که حق مردم است را مد نظر قرار دهند و به وظایف نمایندگی و سوگندی که یاد کردند پایبند باشند.
در ادامه همین گزارش آمده است که نماینده بندر ماهشهر، بندر امام خمینی، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پس گرفتن امضای 43 نماینده در این طرح افزود: نمایندگان با دلایل و استدلالهای شخصی از پیگیری سوال از رئیس جمهور منصرف شدند و در واقع این پس گرفتن امضاها موجب دغدغه و نگرانی در بین مردمانی شدند که با امید و انگیزه هایی به نمایندگان خود برای حضور در مجلس رای دادند.
علی ای حال با این تفاسیر در جامعه این گونه بر داشت می شود که چرا سوال از رئیس جمهور که مطالبه اصلی مردم از نمایندگان است اول امضا می شود اما بلافاصله این امضاها پس گرفته می شود؟ چه اتفاقی در این بین رخ می دهد که برخی نمایندگان امضای خود را پس گرفته آیا لابی می کنند یا قانع می شوند؟
 
شرایط منطقه ای و جهانی عامل پس گرفتن امضای سوال از رئیس جمهور شد
در این خصوص علیم یار محمدی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: شرایط منطقه و جهان و تحلیل آنها باعث شد تا نمایندگان درخواست کننده سوال از رئیس جمهور، امضاء خود را پس بگیرند.
وی گفت: در همه امور باید یک سری ملاحظاتی وجود داشته باشد که یکی از آنها طرح سوال از رئیس جمهور است.
وی با اشاره به طرح سوال از رئیس جمهور که اخیرا در مجلس مطرح شده و تاکید بر اینکه پس گرفتن امضاء های این طرح می تواند بخش نظارتی مجلس را زیر سوال ببرد، ادامه داد: در هر کار و فعالیتی باید یک سری ملاحظات و مسائل را در نظر گرفت و بعد به اجرای آن پرداخت، در این طرح با توجه به شرایط منطقه ای و جهانی نمایندگان با بررسی و تحلیل این موضوعات و مشورت با یکدیگر، امضاهای خود را از رئیس جمهور پس گرفته اند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: رئیس جمهور یکی از ارکان نظام محسوب می شود و هم اکنون هجمه های مختلفی از منطقه، جامعه جهانی و غیره بر وی در حال وارد شدن است و نباید هجمه ها را برای او افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: دولت وظیفه دارد در تمام بخش های جامعه به مثل اشتغال، معیشت، مسکن، زیرساخت ها و غیره را در سریعترین زمان ممکن و با سرعت اجرا کند و نباید از این مسائل نیز غافل بود.
 
پیگیری 24 هزار بازمانده از تحصیل از طریق وزارت خانه و آموزش و پروش استان به نتیجه نرسید
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی تمامی موارد و مسائل داخلی و بین المللی و منطقه ای را درحال تحلیل و بررسی دارند، بیان کرد: در ابتدای کار نماینده مشکلات و مسائل را به صورت پلکانی از مسئولان استانی و بعد کشوری پیگیری می کند و در صورتی که از وزارتخانه ها و یا مسئولان نهادهای مختلف پاسخ قانع کننده ای دریافت نکند اجبارا باید سوال آن بخش از رئیس جمهوری پیگیری شود.
وی خاطر نشان کرد: به طور مثال، هم اکنون زاهدان دارای24هزار بازمانده از تحصیل است و پیگیری ما در این زمینه از استان و وزارت خانه به نتیجه نرسید و در این گونه موارد باید از رئیس جمهور پاسخ لازم را دریافت کنیم چرا که در حال حاضر 40سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می گذرد و نباید این میزان بازمانده از تحصیل در یک شهر وجود داشته باشد.
 
تذکر شفاهی یا کتبی به رئیس جمهور یکی از وظایف نظارتی نمایندگان است
علی کرد نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص به خبر نگار لادیز گفت: نمایندگان دو وظیفه ذاتی دارند، یکی قانون گذاری شرکت در صحن مجلس،کمیسیون ها و فراکسیون ها به منظور کنترل و نظارت قوانینی که به نفع مردم و حفظ تمامیت ارضی کشور است و وظیفه دوم نظارت بر اجرای قوانین در سراسر کشور به ویژه حوزه انتخابی هر نماینده است.
وی افزود: یکی از وظایف نظارتی که نمایندگان انجام می دهند تذکر شفاهی یا کتبی به رئیس جمهور به عنوان بالاترین مقام قوه مجریه و هیئت دولت از جمله وزرا و مدیران سازمان ها می باشد این تذکرات می تواند جنبه هاب مختلفی داشته باشد در برخی مواقع جنبه ی ملی و گاهی اوقات منطقه ای و استانی است.
نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس اذعان کرد: تذکرات شفاهی بعد از تجمیع موضوعی از سوی نمایندگان و تسلیم آن به هیات رئیسه مجلس از طریق سخنگوی مجلس بیان می شود و تذکرات و سوالات کتبی را شخص نماینده مربوطه از کرسی مربوط به خود اعلام می کند و بسته به اینکه از چه کسی سوال شود ملزم به پاسخگویی می شوند.
وی ادامه داد: در مورد سوال از ریاست جمهوری پس از ایراد سخنرانی نماینده و طرح سوال یا تذکر یکی از معاونین یا معاون پارلمانی رئیس جمهور که در مجلس حضور دارد پس از تشکیل جلسه به صورت حضوری پاسخ داده می شود و در صورتی که نماینده مردم از سوی معاونین و یا وزرای مربوط قانع شود می تواند سوال و امضای خودش را پس بگیرد و در غیر این صورت طرح سوال به صحن علنی مجلس ارجاع داده می شود.
 
سکونت و سرپرستی مدیران پروازی در سیستان و بلوچستان سوال نماینده از رئیس جمهور
علی کرد با بیان این مطلب که یکی از سوالات مطرح شده وی از رئیس جمهور مربوط به سکونت و سرپرستی مدیران پروازی در استان سیستان و بلوچستان بوده است، خاطر نشان کرد: برخی از ادارات کل در استان به صورت سرپرستی اداره می شوند و حتی در یک مورد یک مدیر کل مسئولیت دو اداره را دارد، با توجه به قانون سرپرستی هر اداره نباید از سه ماه بیشتر شود و تعدادی از مدیران کل و استاندار سابق و فعلی استان سکونت دائمی ندارند و جابجایی آنها روند رسیدگی به مشکلات را کند می کند و تذکر مطرح شده اقامت ثابت مدیران تا پایان مسئولیت آنها در استان سیستان وبلوچستان بود.
 
تذکر دیگر نماینده خاش به رئیس جمهور!
وی با اشاره به تذکرات خودش به رئیس جمهور، تصریح کرد : تذکر دوم در مورد عدم هماهنگی وزرا و نمایندگان هیات دولت در سفرهای استانی با نمایندگان استان سیستان بلوچستان و سوال سوم در رابطه با اینکه وقت گرفتن و جایگاه نمایندگان نسبت به سازمان ها تعریف شده بوده و این جایگاه باید حفظ شود.
نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه هر نماینده مطالبات متفاوتی از رئیس جمهور دارد،گفت: موارد مطرح شده در رابطه با موسسه کاسپین و ثامن الحجج و مسائل کلان کشور بیشتر در کلان شهرهایی از جمله مشهد و تهران اتفاق افتاده است و در جلسه تشکیل شده با معاون رئیس جمهور وی مسئولیت پرداخت خسارت مردم استان را تقبل کرده و در صورت وجود سرمایه گذاران این موسسات در استان خواستار معرفی مال باختگان از سوی نمایندگان شده است.
 
تعیین تکلیف گذر موقت مرزی میرجاوه و ساماندهی شرایط کوله بری خواسته دیگر نماینده
علی کرد  افزود: یکی از موارد خواسته شده از رئیس جمهور تعیین تکلیف گذر موقت مرزی میرجاوه و ساماندهی شرایط کوله بری بوده است که در حال حاضر شرایط برای استفاده مردم از این گذر مرزی مهیا شده است.
 
مجلس شورای اسلامی عملکردی فراجناحی و مستقل ازهرحزبی دارد
در پایان وی ضمن تاکید براینکه در مجلس شورای اسلامی عملکردی فراجناحی و مستقل ازهرحزبی دارد، خاطر نشان کرد: همه سوالات و تذکراتی که بنده نسبت به ریاست جمهوری مطرح کرده ام از سوی معاونین و نمایندگان رئیس جمهور پاسخ داده شده و قول مساعد در جهت اجرای مطالبات مردمی از سوی هیئت دولت داده شده است و در پایان بنده پاسخ سوالات و تذکرات خودم را دریافت کردم والزامی برای ادامه روند به صحن علنی مجلس وجود نداشته است.

 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqw9qtak9zz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما