تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۱
ورلد ریپورت در گزارشی به بررسی تاثیرات افکار روحانی بر انتخاب کابینه وی نوشته است: ممکن است روحانی و رفسنجانی اتحادی را تشکیل داده و در نظام ایران وزنه سنگینی باشند اما آن را تحت سلطه خود ندارند. رفسنجانی و تکنوکرات‌ها فعلا تحت ریاست‌جمهوری روحانی به پیروزی رسیده‌اند.
روحانی و رفسنجانی اتحاد تشکیل می دهند
به گزارش عصر هامون،: ورلدریپورت می‌نویسد: کابینه حسن روحانی تفاوت زیادی با کابینه محمود احمدی‌نژاد دارد. در حالیکه دولت احمدی‌نژاد را اکثرا اصولگرایان تشکیل می‌دادند، اعضای کابینه روحانی کمتر ایدئولوژیک و بیشتر تکنوکرات و وابسته به هاشمی رفسنجانی هستند.

کابینه جدید اولویت‌های روحانی را آشکار می‌کند: ترمیم اقتصاد و یافتن راهی برای خروج از بحران هسته‌ای. از آن گذشته، انتخاب روحانی نشان از بازگشت رفسنجانی به صحنه سیاسی کشور دارد.

دولت روحانی طرفدار غرب نیست اما منافع سیاسی و مشکلات حاضر ایران فرصت یگانه‌ای برای حل مسالمت‌آمیز بحران هسته‌ای فراهم می‌آورد.

ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به معنی پیروزی و سپس شکست اصولگرایان ایران بود. احمدی‌نژاد و متحدانش مخالفان خود را ناپاکانی می‌دانند که قصد دارند منافع ایران را به جهان غرب بفروشند. اما ایران باثبات‌ترین دوران خود را طی ریاست‌جمهوری رفسنجانی و خاتمی تجربه کرد.

محافظه‌کاران تکنوکرات و اصلاح‌طلبان توانستند اقتصاد ایران را پس از جنگ با عراق بازسازی کنند و روابط با کشورهای مهم همسایه از جمله عربستان را بهبود بخشند. روحانی که در آن سال‌ها مشاور امنیتی بود پرسید: "ما در سیاست خارجی خود می‌خواهیم مبهم باشیم یا شفاف، آیا می‌خواهیم منطقه و جهان از ما بترسند یا با ما دوست باشند، آیا می‌خواهیم هر روز ترسناک‌تر بشویم یا جذاب‌تر؟"

دولت جدید روحانی توازن دوباره ایران را نمایندگی می‌کند. بیشتر وزرای او از جمله وزیر نفت، ارشاد و امورخارجه از نزدیکان رفسنجانی هستند و برخی به سپاه وابسته‌اند.

ممکن است روحانی و رفسنجانی اتحادی را تشکیل داده و در نظام ایران وزنه سنگینی باشند اما آن را تحت سلطه خود ندارند. رفسنجانی و تکنوکرات‌ها فعلا تحت ریاست‌جمهوری روحانی به پیروزی رسیده‌اند.

روحانی و رفسنجانی دموکرات نیستند. ممکن است خواهان کشوری باشند که کمتر امنیتی است، اما کشوری را می‌خواهند که طبق سیستم و هدایت اعتقادی خودشان اداره شود. با این حال، آمریکا فقط می‌تواند با ایرانی طرف شود که می‌بیند نه ایرانی که می‌خواهد.

به روحانی و رفسنجانی فرصت داده خواهد شد تا مذاکرات و ترمیم اقتصادی را دنبال کنند. اما مخالفان آنها منتظر فرصت هستند. کوچکترین نشانه شکست می‌تواند خنجرها را بیرون آورد و نه تنها ثبات ایران را بر هم بزند بلکه راه‌حل صلح‌آمیز بحران هسته‌ای را نیز به خطر بیندازد.
انتهای پیام/۵۰۸۲ https://www.asrehamoon.ir/vdca.inik49nw05k14.html
منبع : افکار نیوز
نام شما
آدرس ايميل شما

محسن
سلام.متاسفانه هر2طرف در 35سال گذشته نتوانسته بخوبی اداره امور کشور کنن و در فرازونشیبها هریک ضعفها و خطاهایی نابخشودنی از جمله ادامه جنگ ایران و عراق که صدمات و خسارات غیر قابل جبران واردنمود داشته اند..که در 8سال هیچ کدام مخالفتی نداشتن و شیرازه بچه های انقلاب در آن 8سال فناگردید..پس از آن نیزدولت آقای هاشمی با استدلال اینکه جنگ بوده وباید بازسازی کنیم8 سال به تورم افزودند.و بعد جناب خاتمی با شعار دمکراسی اسلامی و آزادی آمدندمشکلات که حل نگردید هیچ معضل اجتماعی نیز بوجود آمد..پس از آن هم جناب احمدی نژادبا شعار عدالت آمدکه البته او هم خوب عمل نکرد و انتظارکارگر و رعیت را بیشتر از حد خود نمود وتقریبا"به خرابیهای قبل دامن زد..بهرحال معتقدم یک جریان ثالث و عاری از هرگونه ارتباط با جریانهای قبل برای اداره کشور نیاز است..تقریبا" مردم به این آقایان و شعارهایشان ناامیدشدند..آنهاهم که مریدندو سینه زیر پرچم این جریانها و اشخاص میزنن برحسب نان وآب و منافعشان است و الا قلبا"وفادار نیستند..یکی از دلایل این موضوع اختلاسهاو چپاول و رشوه و...است..و اگر همین روند ادامه یابد و جریان جدیدی اعتماد مردم را جلب ننماید شاید در آینده اتفاقات پیش بینی نشده بوجود آید!!!