مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: ذبح دام در خیابان و در مسیر حرکت دستههای عزاداری میتواند باعث انتقال عامل ابتلاء به تب کریمه کنگو شود.
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت عصر هامون به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، عبدالرزاق پاکزاد اظهار کرد: ناقل بیماری تب کریمه کنگو میتواند سالیان طولانی در خاک بماند و ممکن است گوشت گوسفند ذبح شده در خیابان به آن آلوده شود.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان ادامه داد: بهتر است دامها در مکانهای خاصی که توسط شهرداری مشخص شده است ذبح شود.
این مسئول تاکید کرد: لازم است در صورت ذبح در مسیر حرکت دستههای عزاداری، امحاء و احشاء و فضولات در محل رها نشود و قصابان حداقل تماس را با لاشه و ترشحات دام داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به پخش نذورات توسط عزاداران حسینی گفت: پخش نذری ادای همان تکلیفی است که فرد بر عهده خود میگذارد تا ارادت و سپاس خود را مستقیم یا از طریق خاصهایی که رابطهای شفاف و مستحکم بین ایشان و خداوند وجود دارد به خدا ابراز کند.
پاکزاد گفت: با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی چهره زیبای این عمل خداپسندانه را همچنان حفظ کنیم، رعایت ضوابط و نکات بهداشتی و توجه به حفظ سلامت عزاداران در توزیع نذورات بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل توصیه میشود افرادی که در توزیع آب، چای و غذا مشارکت دارند ضمن رعایت بهداشت فردی، باید به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام کنند.
وی ادامه داد: افرادی هم که افتخار خدمت در آشپزخانه، تکایا و مساجد را دارند باید کارت سلامت داشته باشند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت سیستان و بلوچستان گفت: هر گونه پخت و پز نیز باید در مکانی انجام شود که حداقل شرایط بهداشتی را دارا باشد و مدیر هیئت موظف است نسبت به معرفی محل به مرکز بهداشت و درخواست بازدید و اخذ مشاوره و تائیدیه بهداشتی اقدام کند. انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcfx1dv.w6dxyagiiw.html